Ajatuksia tuotteista

Puurusetit

Rusettien pohjan muodostaa laserilla poltetut omenapuun oksat. Tästä kuvasta leikataan noin 30 kappaletta aihioita. Näin jokainen rusetti saa oman yksilöllisen kuvioinnin

Aihiot siirtyvät hiontaan, pintakäsittelyyn ja rusetin muotojen hakemiseen. Jokainen rusetti työstetään käsin yksilönä

.

Rusettiin liitetään ommeltu nahkanauha ja säädettävä kaulalle tuleva nauha. Nahkana käytetään pääosin kierrätettyä paloja. Nauhat ommellaan paikallisissa ompelimoissa hyvässä yhteistyössä.

Lopulta rusetit pakataan omaan pakettiinsa. Näin muodostuu uniikkeja rusetteja käytettäviksi suuriin ja pieniin juhliin. Ei ole niin pientä juhlaa mitä ei voisi korostaa tyylikkäällä uniikilla rusetilla.

Partahöylät

Puuvartinen höylä tuntuu kädessä mukavalle, ei luisu ja antaa pientä luksusta elämään.Varsissa on käytetty jalavaa, tammea, vaahteraa, pähkinä-, omena- tai vaikkapa luumupuuta. Puut ovat pääasiassa pihoilta kaadettuja ongelmapuita, jotka saavat uuden mahdollisuuden loistaa jokapäiväisessä elämässä.

Välillä varsi saa päälleen petsin korostamaan sävyjä tai pelkästään viimeistelyöljyä tuomaan lämpimimät sävyt paremmin esiin.

Mach 3 terällä

Käytössä on perinteinen kaksipuolinen tai Gilette Mach3 yhteensopiva terämalli.

Kaikki partahöylät ovat uniikkeja ja tehty ajatuksella kestämään käyttöä ja kulkemaan arjessa mukana.

Partahöylät on mahdollista saada myös kaiverrettuna.


Tarjoiluastiat

Tarjoiluastiat ovat uniikkeja useista erillaisista puista veistettyjä,taltattuja, kaavittuja esineitä. Muotoilussa otetaan huomioon puun luonnolliset muodot ja käyttökelpoisuus. Jokainen puu on erillainen. Puiden yksilöllisyys takaa ettei tule kahta samanlaista tuotetta vastaan.

Materiaali mistä astiat tehdään ovat pihoilta kaadettuja puita, jotka olisivat menneet muuten polttoon. Näin ne saavat uuden mahdollisuuden päästä jatkamaan elämää upeina luomuksina.

Astiat käsitelty elintarvikkeille hyväksytyillä materiaaleilla.

Astioissa on käytetty OsmoColorin värivahoja ja TopOlilia antamaan lisää kestävyyttä. Mikäli astioissa ei ole tullut luonnollisia puun halkeamia tai oksanreikiä voi tarjoilla vaikkapa kalaa tai lihaa.

Puuastiat kuuluu pestä käsin.

Leikkuulaudat

Pystysyiset leikkuulaudat ovat käyttöä kestäviä